Učitavanje...

 

Transpersonalno savjetovanje i terapija

Integracija tjelesnog, emocionalnog, mentalnog i duhovnog aspekta dobrobiti

Uključuje duhovni samorazvoj, vrhunska iskustva, mistična iskustva i druga metafizička iskustva življenja

Transpersonalnu terapiju opisuje bilo koji oblik savjetovanja ili psihoterapije koji stavlja naglasak na transpersonalno, transcedentne ili duhovne aspekte ljudskih iskustava. Transpersonalna terapija se često promatra kao pratilac drugim školama psihologije što uključuje psihoanalizu, biheviorizam i humanističku psihologiju. Ona također uključuje različite metode, poput: art terapije, glazbene terapije, plesne terapije (ili terapije pokretom), vježbe disanja, meditacije, hipnoterapiju, iscjeljivanja, i druge metode, zbog čega se i koristi termin transpersonalna terapija, a ne psihoterapija.

Transpersonalni terapeutski fokus uključuje duhovni samorazvoj, vrhunska iskustva, mistična iskustva, sustavni trans i druga metafizička iskustva življenja.

Krajnji cilj transpersonalne terapije nije samo ublažavanje patnje, već integracija tjelesnog, emocionalnog, mentalnog i duhovnog aspekta dobrobiti. Ono uključuje istraživanje i fokus na klijentov potencijal i razvoj unutarnjih resursa i kreativnosti.

Transpersonalni psiholog/psihoterapeut pokušava integrirati drevnu mudrost sa modernom zapadnjačkom psihologijom i prevesti duhovne principe na znanstveni suvremeni jezik. Transpersonalna psihologija bavi se širokim spektrom ljudskog psiho-spiritualnog razvoja – od naših najdubljih rana i potreba, preko egzistencijalne krize ljudskog postojanja, do najvišeg transcendentalnog kapaciteta naše svijesti.

Ona uključuje, vrednuje i integrira sljedeće:

 • psihološko i duhovno,
 • mentalno zdravlje i patnju,
 • uobičajena i neuobičajena stanja svijesti,
 • modernu zapadnjačku perspektivu, istočnjačku perspektivu, postmoderne uvide, svjetonazore autohtonih tradicija, analitički intelekt, direktno iskustvo i kontemplativan način spoznaje.

Transpersonalna perspektiva terapije pokušava vidjeti sve simptome kao dio cijele slike “energije u pokretu” pokušavajući napraviti poveznicu između onoga što mislimo da jesmo i onoga što uistinu jesmo…definirano po orijentaciji i opsegu radije nego kao skup određenih tehnika i metoda.

Integracija objedinjuje:

 • uspomene sadržane u DNK tijela pohranjene nesvjesno,
 • učinke doživljaja iz maternice i ranog djetinjstva,
 • proučavanje kako ljudi procesiraju i asimiliraju informacije,
 • ponašanja kao rezultat svjesnog i nesvjesnog djelovanja,
 • individualno kompulzivno putovanje prema samoaktualizaciji ili većoj cjelovitosti.

Transpersonalna terapija i savjetovanje djeluju prema razvoju cjelovite životne vještine (integrirane u svakodnevni život) gdje se pojedinac budi iz ograničenog osobnog identiteta na prošireno univerzalno znanje o sebi.

Taj proces kombinira buđenje osobne svijesti i intuicije (neracionalno znanje) sa tjelesnom sposobnošću samoiscjeljenja kroz suosjećajnu samo-podršku.

Tko sve treba transpersonalnu terapiju?

 • Svi koji žele dublje razumjeti svoju unutrašnju prirodu;
 • Svi koji teže za uravnoteženim razvojem fizičkog, emocionalnog, intelektualnog, socijalnog, kreativnog i duhovnog aspekta života;
 • Svi koji žele razumjeti svoja mistična iskustva;
 • Svi koji se žele duhovno, emocionalno, intelektualno, socijalno i kreativno razvijati;
 • Svi koji žele koristiti svoj puni potencijal u životu;
 • Svi koji žele obogatiti svoj unutarnji život;
 • Svi koji žele biti emocionalno slobodni;
 • Svi koji žele integrirati svoje tijelo i osobnost sa duhovnim komponentama svojeg bića;
 • Svi koji žele spoznati svoje duhovno Jastvo (Sebstvo, Bitak, više Ja).

Kako izgleda transpersonalno savjetovanje?

Sastoji se od razgovora, u trajanju od 60 minuta, pri čemu Conny upoznaje klijenta/icu sa raznim metodama iscjeljivanja poput theta iscjeljivanja, astro-psihoterapije, homeopatije, Bachove cvjetne terapije, aroma-psihoterapije i eklektičke upotrebe znanja i pristupa iz biheviorističke, psihoanalitičke i humanističke psihologije, kvantne medicine i drevnih joga tehnika, koje se individualno određuju.

Razgovor se obavlja osobno ili putem skypa. U razgovoru Conny pomaže klijentici/u da osvijesti svoje blokade i probleme, da bolje razumije svoju unutrašnju prirodu, da bolje razumije svoja mistična iskustva, da integrira svoje emocije sa svojom duhovnom komponentom bića, zatim usmjerava klijenticu/a kako da koristi svoj puni potencijal u životu i da spozna svoju višu svrhu življenja.

Cijena savjetovanja: 50€.

John Rowan on Transpersonal Psychotherapy

UA: Transpersonal Psychotherapy

Proposal for a Radical Revision of Psychiatry, Psychology, & Psychotherapy – Stanislav Grof

Sva prava pridržana Conny Petö Đeneš 2006 - 2023