Učitavanje...

 

Spektar svjetlosti

Ciklus boja svjetlosti određuje cikluse biokemijskih procesa u tijelu, odnosno cikluse hormona i neurotransmitera

PSiO plavo svjetlo u valnoj duljini od 470nm koristi se u jutarnjim programima za energizaciju, razbuđivanje i stimulaciju

PSiO crveno svjetlo u valnoj duljini 625nm većinom se koristi u večernjim programima, posebno onim namijenjenim za spavanje i relaksaciju

U prirodi kad bilo koji biološki sustav živi na otvorenom u jutarnjim satima je izložen suvišku plave boje, a u večernjim suvišku crvene boje.

Zašto je to tako?

Znanstvenici mjere da li se svemir širi ili skuplja po tome da li se zvijezde približavaju ili udaljavaju na način da mjere pomak spekra u plavo ili u crveno.

Ujutro svijetleće tijelo, naše Sunce, dolazi prema promatraču bilo gdje se on nalazio na Zemlji i dolazi do pomaka spektra u plavo, suvišak je plave boje. Poslijepodne svijetleće tijelo se udaljava od promatrača i pomak je u crveno, suvišak je crvene komponente.

Taj ciklus boja svjetlosti određuje cikluse biokemijskih procesa u tijelu, odnosno cikluse hormona i neurotransmitera, što je u kontekstu Psio tehnologiju posebno bitno zbog regulacije melatonina (hormona bitnog za kvalitetan san) – kao prevencije nesanice i serotonina (neutrotransmitera važnog za stvaranje i održavanje dobrog raspoloženja) – kao prevencije sezonske depresije.

PLAVO SVJETLO

Plavi pomak je pomak spektralnih linija u spektru nekog objekta prema kraćim valnim dužinama kao rezultat Doplerovog efekta (promjene promatrane valne dužine valova zbog međusobnog približavanja ili udaljavanja izvora i promatrača).

PSiO plavo svjetlo u valnoj duljini od 470nm većinom se koristi u jutarnjim programima za energizaciju, razbuđivanje i stimulaciju, jer ima sposobnost inhibiranja melatonina.

Istraživanje možete pogledati ovdje:

https://www.psio.com/en/research-melatonin.html

CRVENO SVJETLO

Crveni pomak je pomak spektralnih linija svjetlosti (povećanje valnih duljina) prema crvenom dijelu spektra; pomak spektralnih linija elektromagnetskih valova prema većim valnim duljinama u spektru. Nastaje kad se izvor elektromagnetskih valova udaljava.

Kozmički crveni pomak odražava opće širenje svemira (Hubbleov zakon – tvrdi da su udaljenosti galaktike i njene brzine udaljavanja proporcionalni tj. da se dalje galaktike udaljavaju od nas većim brzinama).

PSiO crveno svjetlo u valnoj duljini 625nm većinom se koristi u večernjim programima, posebno onim namijenjenim za spavanje i relaksaciju.

Istraživanja možete pogledati ovdje:

https://www.psio.com/en/research-LLLT.html

https://www.psio.com/pdf/LLLT-of-eye-and-brain.pdf

ZELENO SVJETLO

Istraživanja pokazuju da zeleno svjetlo olakšava bol i djeluje iscjeljujuće, umirujuće i opuštajuće, zbog čega PSiO tehnologija koristi zeleno svjetlo u valnoj duljini 528nm u programima posebno dizajniranim za otpuštanje ili olakšavanje kronične boli.

Više o istraživanjima i učincima zelenog svjetla možete pogledati ovdje:

https://www.psio.com/en/research-green-light-study.html

Pogledajte više na:

https://www.psio.com/pdf/blue-light-improves-cognitive-performance.pdf

https://www.psio.com/pdf/frequency-based-light-and-sound-neurotherapy.pdf

https://www.psio.com/pdf/phototransduction-in-ganglion-cell-photoreceptors.pdf

Za više informacija i besplatni tretman javite se PSIO ambasadorici na:

conny.peto.denes@gmail.com

Sva prava pridržana Conny Petö Đeneš 2006 - 2023