Učitavanje...

 

Sigurnost metode

Akupresurna vibracijska masaža kojom se djeluje na određenu grupu mišića

Ne narušava se anatomska struktura vrata, niti se dira kralježnica

Atlas terapija je alternativna, prirodna i sigurna terapija namijenjena svim dobnim skupinama. Jedine kontraindikacije su trudnoća, akutne ozlijede vrata i upale živaca na potiljku. Ako postoje ozlijede vrata ili glave svakako se prije dolaska na Atlas terapiju prvo posavjetujte sa svojim liječnikom, jer Atlas terapija nije liječenje, već preventivna metoda.

Atlas terapija je akupresurna vibracijska masaža kojom se djeluje na određenu grupu mišića, koji omogućuju Atlasu da se vrati u svoj prirodni položaj, bez da se narušava anatomska struktura vrata, zbog čega je metoda bezopasna. Sam Atlas se ne dira, kao niti ostatak kralježnice, već se vibracijski masiraju okolna tkiva Atlasa putem specijalno dizajniranih vrhunskih švicarskih i kanadskih uređaja.  Masaža okolnih tkiva postepeno dovodi do mobilizacije subokcipitalnih mišića, opuštanja od tenzija ligamenata i fascija između atlasa i zatiljne kosti te hvatišta trapezijusa, čime istretirana meka tkiva dobivaju veći elasticitet i mobilitet, i na taj način omogućuju atlanto-okcipitalnom zglobu da se pokrene i da Atlas prirodno dođe u svoj centrični položaj.

Do toga dolazi iz razloga što Atlas sa potiljkom (okciputom) i drugim kralješkom (axisom) nije povezan diskusom te ima plitke zglobne površine, što znači da se njegova pozicija održava ligamentima i okolnom muskulaturom (mekim tkivima), zbog čega se na njegov položaj može djelovati vibracijom.

Pritiskanje točaka, niti njihova masaža nije ono što vraća Atlas u njegov centrični položaj, već upravo vibracija koju proizvode specijalno dizajnirani uređaji.

Kada se vibracija izvodi na točno određenim točkama, pod točno određenim kutem, to je ono što dovodi do otpuštanja tenzije i mobilizacije subokcipitalnih mišića koji dovode Atlas u njegov prirodni položaj.

Terapiju izvode školovani i stručni terapeuti sa licencom za rad.

Sva prava pridržana Conny Petö Đeneš 2006 - 2023