Učitavanje...

 

Sezonska depresija

Sezonski afektivni poremećaj koji se javlja u jesenskim i zimskim tmurnim danima uslijed nedostatka sunčeve svjetlosti

Spektar boja svjetlosti u PSiO naočalama određuje cikluse biokemijskih procesa u tijelu, odnosno cikluse hormona i neurotransmitera

Svi poznajemo osjećaj potištenosti, koji se pojavi zbog nekog emocionalno uznemirujućeg događaja u našem životu. Depresivna reakcija koja uslijedi popraćena je normalnim osjećajima deprimiranosti, koji prolaze i s vremenom se smiruju. Tugovanje i žalovanje za voljenom osobom, smrt u obitelji ili gubitak prijatelja gase nam radost življenja i prirodno je osjećati tugu i potištenost. Depresivna raspoloženja mogu se javiti i zbog hormonskih promjena, uslijed teže bolesti ili kao nuspojava kod korištenja nekih lijekova.

Postoji, međutim, znatna razlika između potištenosti i patnje uzrokovane depresijom. Kada su tuga, potištenost i neraspoloženje nesrazmjerni razlogu nastanka, ili ako se pojavljuju bez posebnog povoda i pri tome ne možete raditi, koncentrirati se, fokusirati se, družiti se, radovati se, spavati i izgubite tek, tada se radi o depresiji.

Manifestira se kao nezanimanje za svakodnevne aktivnosti, poremećen apetit (osoba ili dobiva ili gubi na težini), nesanica i/ili noćne more, krajnji umor, gubitak interesa za sve što je nekada osobu radovalo, osjećaj bespomoćnosti i rezignacije, bezvoljnost za bilo čime, zatim kao neprestana i dugotrajna potištenost i tuga, osjećaj krivnje, gubitak dodira sa stvarnošću, razmišljanje o smrti, u nekim slučajevima i halucinacije.

Depresija ne dolazi zbog moralne slabosti, već je posljedica narušene ravnoteže kemijskih tvari u mozgu (ponajviše serotonina) i neurotransmitera (živčanih prijenosnika).

Sezonska depresija ili sezonski afektivni poremećaj je oblik depresije koji se javlja u jesenskim i zimskim tmurnim danima uslijed nedostatka sunčeve svjetlosti. Ljudi koji žive na krajnjem sjeveru ili jugu zemaljske kugle skloniji su depresijama, pa zato i samoubojstvima. Znanost to pripisuje upravo nedostatku danjske svjetlosti većim dijelom godine. Smatra se da uzrok sezonskog afektivnog poremećaja leži u promjeni lučenja melatonina i seratonina, odnosno hormona koji se luči tijekom noći i jednog od hormona sreće.

Kako PSiO tehnologija liječi sezonsku depresiju?

Spektar boja svjetlosti u PSiO naočalama određuje cikluse biokemijskih procesa u tijelu, odnosno cikluse hormona i neurotransmitera, što je posebno bitno zbog regulacije melatonina  i serotonina. Drugo, audio program koji se simultano sluša naziva se antidepresantnim.

Razvijena su dva posebna programa koja uspješno tretiraju ovaj problem:

Joy of Life

Ovaj program vas vodi kroz rijeku koja teče i čisti sve „nečistoće“ iz vaše memorije. Ugodna sjećanja i prelijepi snovi iz vašeg djetinjstva iskaču jedan za drugim. Dvije priče vas vode u zemlju svjetla gdje su sve negativne vibracije očišćene.

Ovaj program omogućuje duboku relaksaciju i trenutke intenzivne sreće. Pomaže vam da se otvorite za promjenu i priprema vašu podsvijest za življenje s pozitivnim pogledom na život. Daje vam ključ za kako reagirati konstruktivno u odnosu na depresiju.

Be Happy Again

Ovaj program vas vodi na dva putovanja. U prvom vaš um ponovo vraća svoje magične moći i postane umjetnik, koji oslikava sve oko sebe, čineći život raznobojnijim, a u drugom, idete na put sa brodom u kojem prolazite kroz iskustva jednostavnih i esencijalnih stvari za život.

Oba putovanja vas otvaraju za radost i osmjeh na život. Kao što sam naziv kaže („Biti ponovo sretan“), ovaj program pomaže zabrinutom i depresivnom umu da pronađe rješenja kako učiniti potrebne promjene, kada ga poslušate više puta.

Pogledajte više na:

https://www.psio.com/en/seasonal-affective-depression.html

https://www.psio.com/pdf/pro/How-to-increase-serotonin-in-the-human-brain.pdf

Za više informacija i besplatni tretman javite se PSIO ambasadorici na:

conny.peto.denes@gmail.com

Sva prava pridržana Conny Petö Đeneš 2006 - 2023