Učitavanje...

 

Otpuštanje stresa

PSIO naočale svjetlom djeluju na regulaciju hormona i poboljšanje raspoloženja

Pomaže u otpuštanju stresova uz sve pogodnosti moderne tehnologije na području audio-medicine

Fizički i psihički integritet organizma temelji se na održavanju dinamičke ravnoteže, homeostaze, djelovanjem složenog zbira reakcija živčanog, endokrinog i imunosustava. Stanje narušene homeostaze nazivamo stresom, a podražaj koji je izazvao stres – stresorom. Stresori mogu biti vanjski ili unutarnji, fizički ili psihološki.

Vanjski stresori obično su fizički (napor, toplina, hladnoća, trauma, kirurški zahvat).

Unutarnji stresori mogu biti psihološki (strah, tjeskoba, nesigurnost, razočaranje, snažno veselje), socijalni (poniženje, rastava, njegovanje bliskih srodnika pogođenih teškim/neizlječivim bolestima, gubitak zaposlenja).

Fiziološki stresori (upala, bolest).

Oksidativni stres je stanje u organizmu koje se javlja kada prooksidansi (slobodni radikali) nadvladaju mehanizme antioksidativne zaštite organizma. Najčešće nastaje u uvjetima kada u organizmu postoji povećana produkcija slobodnih radikala i smanjena sposobnost organizma za njihovu neutralizaciju. On je prisutan i kod zdravih osoba jer je usko povezan sa starenjem.

Autonomni živčani sustav i endokrini sustav imaju najveću ulogu u djelovanju stresa. Oba sustava su vrlo blisko povezana sa korom mozga, odnosno djelom mozga gdje svjesno doživljavamo emotivnu uzbuđenost u uvjetima stresa.

Dr. Candace Pert, u svojoj knjizi Molekule emocija, govori o tome kako tjelesni i emocionalni stres mijenjaju sposobnost tijela za normalno funkcioniranje. Negativne misli i emocionalni stres stvaraju kemijsku neravnotežu koja se manifestira u obliku očaja i beznađa, što remeti rad imunološkog sustava. Negativno nabijene misli imaju najsnažniji utjecaj na imunološki sustav i ako se ponavljaju učestalo s vremenom postaju odgovorne za njegov gubitak sposobnosti da tijelo zaštiti od infekcija, virusa i bakterija koje se očituju kroz stvaranje raznih bolesti.

Kako PSiO tehnologija pomaže u otpuštanju stresa?

Svjetlom djeluje na regulaciju hormona i poboljšanje raspoloženja, a audio terapijom relaksira i opušta. U tu svrhu dizajnirano je više programa, ovo su neki od njih:

Letting Go

Ovaj program nudi vođenu relaksaciju koja pomaže da otpustite stresove uz sve pogodnosti moderne tehnologije na području audio-medicine.

Slušanje ovog programa je esencijalno za osobe koje nikada ranije nisu iskustile stanje potpune opuštenosti. S punim srcem preporučujemo slušanje ovog programa prvog, prije bilo kojeg drugog programa.

Stress Management

Ovaj program vas vodi u šetnju šumom, kroz idilične scene vaših odmorišta, preko planinskih potoka sa bistrom i osvježavajućom vodom, putem dvije metaforične priče koje će u vama probuditi doživljaj kao kada sanjate. Priče dotiču i vašu intuitivnu inteligenciju, spontanost, samopouzdanje i prirodno ponašanje otpuštanja stresa.  Postepeno, kao glavni navigator vlastite sudbine, letjet ćete u malom avionu kroz oblake vašeg postojanja.

Ovaj program sadrži moćne sugestije koje raspršuju zabrinutosti duboko ukorjenjene u vašoj podsvijesti.

Changing Emotions: A Stress Management Program – 4 programa

Sastoji se od 4 programa osmišljena od strane dr. Lloyd Glaubermana.

„Promjena emocija“ koristi njegovu revolucionarnu HPP metodu (Hypno-Peripheral Processing ili hipno-periferno-procesiranje) da otključa moć vašeg nesvjesnog uma – transformira ga i poveća vašu prirodnu sposobnost za opuštanje i osjećaja udobnosti u svijetu oko vas.

Ako je vaš um pun straha, slabog samopouzdanja, ljutnje ili depresije, ovaj program nudi nov i uzbudljiv pristup da počnete osjećati mir u sebi i svijetu oko vas.

Ovaj program je također važan dio za postizanje vrhunskih performansi. Bolja kontrola emocionalnog stanja je ključni element za uspjeh i dobrobit. Sa manje stresa instinktivno ćete donositi bolje odluke, osjećat ćete se zdravije i imati više samouvjerenosti svaki dan.

Managing Stress After a Separation – 1 program

Ovaj program pomaže da povratite stanje harmonije unutar vašeg bića nakon razvoda ili prekida veze. Uči vas kako da se uzdignete iznad sebe i otkrijete u sebi stvari koje do sada niste primjećivali, a koje vam vraćaju vaše samopouzdanje.

Zen Attitude – 1 program

Ovo je antistres program. Osmišljen je tako da opušta i umiruje vaše disanje i tijelo. Ugodan glas odvodi vas na mjesto duboke relaksacije i mira te potiče optimizam i pomaže da otpustite sve brige i napetosti.

Digestion of the Traumas – 1 program

Neki životni događaji, čak i ako su se davno dogodili, mogu uzrokovati tjelesnu i psihološku bol još godinama nakon. Užas proživljene traume može stvoriti psihološko stanje koje blokira vaš mozak da „probavi“ ili „metabolizira“ traumu. Ovaj program je osmišljen da pomogne osobi da se iscijeli od „neprobavljenih“ trauma.

Free One’s Mind – 1 program

Ovaj program vas podučava da utišate gomilu misli koje stalno dolaze. Stanje stalne pažnje i razmišljanja je problem današnjeg načina življenja, koji nam ne dozvoljava da se odmorimo, maštamo, vizualiziramo i sanjarimo. Ugodan glas u vas vodi i podučava kako da otpustite bujicu misli i stvorite vakuum prije odlaska na spavanje, na prirodan i ugodan način. Oslobađanje od slobodno plutajućih misli rezultira povećanjem osobne učinkovitosti i boljem i bržem snalaženju u svakodnevnim situacijama.

Pogledajte više na: https://www.psio.com/en/research-others.html

Za više informacija i besplatni tretman javite se PSIO ambasadorici na:

conny.peto.denes@gmail.com

Sva prava pridržana Conny Petö Đeneš 2006 - 2023