Učitavanje...

 

Nakon atlas terapije

Nakon Atlas terapije možete sve normalno raditi, vježbati ili se baviti sportom

Nakon korekcije Atlasa počinje proces regeneracije i samoiscjeljenja

Vraćanje Atlasa u njegov prirodni položaj je doživotno (osim u slučaju prometnih udesa ili ozljeda gdje je moguć jak trzaj glavom) i uglavnom je potreban samo jedan tretman, međutim što je osoba starija ukrućenost mišića i tetiva na vratu je veća, zbog  čega je poželjna barem jedna kontrola 2 do 3 tjedna nakon namještanja Atlasa na kojoj dobijete  i gratis thumper masažu.

Neko vrijeme nakon tretmana (barem 2 do 3 mjeseca)  poželjno je raditi posebne vježbe za vrat i kičmu.

Sa namještenim Atlasom možete sve normalno raditi, vježbati ili se baviti sportom. Prvih 2 mjeseca nakon namještanja atlasa ne biste trebali skakati na trampolinu i dubiti na glavi (shirshasana yoga položaj), dok svijeću, stoj na rukama i sl. slobodno možete vježbati.

Ni jedna terapija nije panacea (lijek za sve). Ne postoji čarobni štapić, čarobna metoda, niti čarobna pilula koja će razriješiti sve vaše zdravstvene poteškoće. Kod većine ljudi subluksirani Atlas je uzročnik većine smetnji i bolava u vratu, ramenima i leđima, međutim postoje i razna bolna stanja kojima sam Atlas nije uzročnik. Primjer može biti migrena – veliki postotak migrena postepeno se smanjuje i nestaje nakon repozicije Atlasa, međutim, uzrok migrene može biti i promjena vremena kod meteropata, hormoni kod žena (za vrijeme ovulacije i u PMS-u), nepravilna prehrana, razna oboljenja i sl. Svi problemi koji su uzrokovani nepravilnim položajem Atlasa, u narednim danima, tjednima i mjesecima nakon dovođenja Atlasa u njegov prirodni položaj postepeno se smanjuju i nestaju. No, probleme kojima Atlas nije direktni uzročnik, morat ćete rješavati i na drugačiji način.

U većini slučajeva realno je za očekivati smanjenje intenziteta boli i učestalosti (znači bolovi će se javljati sve rjeđe i rjeđe), bolju pokretljivost glave, veći dotok kisika u mozak, bolju povezanost glave i ostatka tijela te poboljšanje cirkulacije glave.

Mnogim ljudima Atlas terapija indirektno je pomogla i pri poboljšanju vida ili sluha, smanjenju pretjeranog znojenja, obnovi hrskavice u kukovima i koljenima. Međutim, to je sve individualno i za sve je potrebno vrijeme.

Nakon korekcije Atlasa počinje proces regeneracije i samoiscjeljenja. Organizam se postupno budi, iz godine u godinu. Reakcije mogu nastupiti već na dan korekcije, nakon par tjedana, mjeseci, ili čak više godina. Sve ovisi o Vašem zdravstvenom stanju, pa reakcije u skladu sa time mogu biti manje ili više naglašene. Moguće je da odmah dođe do stvaranja ravnoteže, općeg poboljšanja zdravstvenog stanja i nestanka subjektivnih simptoma – to su suptilne reakcije koje prolaze neopaženo. Može, međutim, doći i do “krize iscjeljenja”, pri kojoj organizam ubrzano prolazi kroz prirodni proces iscjeljenja, pa su reakcije pojačane. Simptomi se mogu javiti u obrnutom redoslijedu od redoslijeda njihova nastanka.

Vrste reakcija:

  • Proces čišćenja tijela – kroz pojačano znojenje, pojačano mokrenje, proljev, kašalj, hunjavicu. To su sve načini organizma da se očisti od bakterija, virusa i toksina kako bi opet mogao besprijekorno funkcionirati. Savjetujemo konzumaciju litre i pol do dvije litre vode dnevno i mjesec dana po jednu litru Taheebo (Lapacho) čaja.
  • Umor – znak da tijelo prolazi kroz upalne procese. U narednim danima i tjednima preporučujemo što više odmora, kvalitetnog sna i meditacije.
  • Emocionalno čišćenje – stanja depresije i ljutnje, kao i snažne negativne misli mogu se pojaviti u prolaznom obliku, da bi postupno nestajali.
  • “Kriza iscjeljenja” – moguća je pojava kratkotrajnih simptoma u promjenjivom obliku nepotpuno iscijeljenih tjelesnih i psiho-emocionalnih bolesti koje ste nekada doživjeli, dok se ne uspostavi raznoteža unutar duh/tijelo sustava u okviru procesa samoiscjeljenja i regeneracije. To se posebice odnosi na posljedice pada, prometnih nesreća i/ili kirurških zahvata.
  • Privremena mišićna bol – u potiljku, vratu, ramenima i križima može se pojaviti za vrijeme regeneracije i prilagodbe novom načinu držanja tijela. Iz tog je razloga potrebno izvoditi vježbe i masaže koje su podrška procesu samoiscjeljenja.

Budući da je većina nas rođena sa necentriranim Atlasom, tijelu je za regeneraciju potrebno neko vrijeme. Bolesti i problemi uzrokovani necentriranim Atlasom nisu nastali preko noći, pa brzina samoiscjeljenja ovisi i o Vašem trenutnom zdravstvenom stanju. Uz Vašu aktivnu podršku u obliku masaža, tjelovježbi te odbacivanja loših navika i nezdrave prehrane, proces samoiscjeljenja se može ubrzati i pojačati.

Atlas terapija nije čudotvorna metoda koja preko noći odnosi sve godinama gomilane probleme. Budite strpljive/strpljivi sa sobom i procesom samoiscjeljenja,

Jednom kada imate centrirani Atlas, sve će ostale (klasične i alternativne) terapije biti mnogo djelotvornije i učinkovitije zahvaljujući slobodnom toku živčane i životne energije, koja je do sada u većoj ili manjoj mjeri bila blokirana.

Biorezonantna terapija se pokazala kao velika podrška u procesu samoiscjeljenja i regeneracije tijela, jer djeluje na staničnom nivou i znatno ubrzava proces iscjeljenja te olakšava “krizu iscjeljenja”.

Sva prava pridržana Conny Petö Đeneš 2006 - 2023