Učitavanje...

 

Klinička upotreba

Preko 25 godina medicinskih istraživanja i kliničke prakse

Koristi se kod anestezije, u zubarstvu, sobama za oporavak, laboratorijima za spavanje, za redukciju boli

Tvrtka PSYCHOMED iz Belgije preko 25 godina provodi medicinska istraživanja te koristi jedinstvenu PSiO tehnologiju u kliničkom radu, posebno u sobama za oporavak, u laboratorijima za spavanje, ali isto tako i za smanjenje anesezije i sedativa tijekom operacija u  lokoregionalnoj anesteziji.

Dr. Mickael Litchinko poznati anesteziolog i Dr. Patrice Diebold poznati kirurg pioniri (još od 1989. godine) su u provođenju operacija uz pomoć PSYCHOMED tehnologije.

U svrhu kliničke upotrebe razvijeno je nekoliko odličnih programa:

Before the Operation – program za otpuštanje straha prije operacije

Stres prije operacije nalazi se visoko na ljestvici te se uspoređuje sa razinom stresa koji osoba doživljava kada izgubi voljenu osobu. Slušanje ovog programa prije operacije pomaže osobi da se lakše nosi sa stresom posebno u čekaonicama, ili u nekom kutu na stolu ispred operacijske sale bez imalo privatnosti.

Program pomaže u redukciji potrebnih doza anestezije, posebno sredstva za sedaciju. Ako ste u mogućnosti (ako vam je dozvoljeno) bolje je nositi se u tim teškim trenucima na manje neugodan način uz pomoć PSiO-a.

During the Operation – program za opuštanje tijekom operacije

Za vrijeme operacije pod lokoregionalnom anestezijom (spinalna anestezija, epiduralna anestezija, regionalni blokovi i lokalna anestezija) pacijenti ponekad čuju komentare kirurga i medicinskog osoblja što ih može uznemiriti. Tada zbog povećanog stresa pacijentu dodaju ekstra intravenoznog sredstva za sedaciju, bez obzira na nuspojave, da se pacijent ne bi micao što onemogućuje operaciju.

Zbog toga je PSiO osmislio program koji osoba sluša za vrijeme operacije i usmjerava svoju pažnju na sugestije, glazbu i svjetlo koji joj pomažu da se opusti i otpusti strah.

Klinička iskustva su pokazala da se na ovakav način reducira doza anestezije i sedacije.

After the Operation – program za iscjeljivanje nakon operacije

Ako se ovaj program koristi direktno nakon operacije pomaže da se izbjegnu post-operacijske tegobe i komplikacije poput: problemi sa srčanim ritmom, strah, mučnina, povraćanje, podrhtavanje itd. Ovaj program se redovno koristi u bolnicama u Belgiji i Francuskoj nakon operacija još od 1994. godine. Određene sugestije dobivene kroz slušanje ovog programa pomažu u bržem zacjeljivanju tkiva i redukciji boli. Može se slušati danima i tjednima nakon operacije.

Relaxing at Dentist’s – program za opuštanje tijekom dentalne procedure

Dok sjedite u zubarskoj stolici i čekate na dentalni tretman opuštate se uz ovaj posebni program. Dok vam zubar popravlja ili vadi zub ili radi neki drugi dentalni zavat (npr. ugradnja implantanta) ovaj program vam omogućuje da opušteno i ugodno prolazite kroz proceduru, a vašem zubaru da radi u miru. Sugestije u programu pomažu u redukciji krvarenja, neugodnosti i boli dok se nivo osjetljivosti i stresa smanjuje kako se opuštate.

Pain Management – program za redukciju boli

Ovaj program možete slušati kada osjećate bol ili kada želite umanjiti ili izbrisati kroničnu bol. Bez obzira na uzrok, kronična bol se javlja i raste u odnosu na emocionalno stanje i način na koji ju doživljavamo, zato je ovaj program usmjeren na psihološke tehnike za smanjenje, ublažavanje ili uklanjanje boli kroz iscjeljivanje uzroka boli.

Close to the Heart – program za otpuštanje stresa nastalog zbog raka dojke

Ovaj program je namijenjen ženama kojima je dijagnosticiran rak dojki ili koje primaju terapiju za jednu ili obje dojke te koje zbog toga u nekom trenutku osjećaju ugroženost po pitanju svoje ženskosti ili života. Zacjeljenje je usko povezano sa emocionalnim stanjem žene i osjećajem sigurnosti, zaštićenosti i blagostanjem, zbog čega je ovaj program usmjeren na fraze, riječi i slike koje pomažu ženi da se nosi sa stresnom situacijom operacije dojki.

Pogledajte više na:

https://www.psio.com/en/research.html

https://www.psio.com/en/references.html

Za više informacija i besplatni tretman javite se PSIO ambasadorici na:

conny.peto.denes@gmail.com

Sva prava pridržana Conny Petö Đeneš 2006 - 2023