Učitavanje...

 

Funkcionalni poremećaji

Smetnje vegetativnog živčanog sustava bez organske osnove

PSIO programi za opuštanje i otpuštanje stresa

Funkcionalni poremećaji ili “funkcionalni somatski sindrom” odnosi se na nekoliko sindroma koje se preklapaju, jer se baziraju na smetnjama neurovegetativnog sustava bez organske osnove. Spada u vegetativne neuroze, tj. funkcionalne smetnje autonomnog (vegetativnog) živčanog sustava, pri čemu dolazi do smetnji u radu jednog ili više organa čijim radom upravlja vegetativni živčani sustav – unutarnji organi (srce, želudac, pluća, bubrezi, jetra itd.), čije funkcioniranje ne ovisi o čovjekovoj volji.

Simptomi ovisi od toga da li je u poremećaju simpatikus ili parasimpatikus, tj. da li dolazi do pojave hiperfunkcija ili hipofunkcija.

Točni uzroci nastanka ovog poremećaja nisu poznati, ali povezuju se sa sljedećim faktorima:

  • dugotrajan emocionalni stres
  • dugotrajan mentalni stres
  • hipersenzibilnost
  • promjena vremenske ili klimatske zone
  • neiscijeljeni ili potisnuti doživljeni šokovi i traume (posebno u djetinjstvu i ranoj mladosti)
  • hormonalni poremećaji
  • nasljedni faktor
  • povećano uzimanje alkohola, stimulanasa ili droga

U svrhu rješavanja poremećenog rada vegetativnog živčanog sustava, PSiO tehnologija je razvila nekoliko programa:

Cardio Relaxation – program za opuštanje srca i otpuštanje stresa

Stres direktno utječe na napetost mišića sužavanjem vaskularnih stjenki. Zato je relaksacija važan dio liječenja redukcije stresa. Ljudi koji su doživjeli srčani udar ili imaju bolove u prsima mogu se osjećati uplašeno od simptoma poput bržih otkucaja srca te osjećati da je svijet pun zastrašujućih znakova.

Također, osobe koje doživljavaju napade panike, često puta imaju osjećaj kao da će doživjeti srčani udar ili umrijeti.

Ovaj program pomaže osobi da se umiri i osjeća bolje.

Respi Relaxation – program za opuštanje disanja

Ovaj program je namijenjen osobama osobama koje imaju astmu, poteškoće sa disanjem od straha ili hiperventilacije te svima čija je poteškoća u disanju psihosomatske osnove. Bilo koja zastrašujuća situacija može potaknuti i pojačati poteškoće u disanju, zbog toga je ovaj program usmjeren na tjelesnu i psihičku relaksaciju putem opuštajućeg svjetla, glazbe i sugestija koje pomažu osobi da se opusti. Sugestije su dizajnirane tako da stvaraju dugotrajni efekt koji olakšava respiratornu relaksaciju.

Headaches – program za smanjenje ili otklanjanje glavobolje

Iako se fiziopatologija (simptomi) migrena i tenzijskih glavobolja razlikuje, obje vrste glavobolje dobro reagiraju na tjelesnu i psihičku relaksaciju. Kroz ispravne sugestije mišići vrata (gdje su locirane vertebralne arterije koje prenose krv mozgu) se počinju opuštati i nesvjesne vazomotorne smetnje u glatkim mišićima i živcima koji izazivaju proširivanje i sužavanje krvnih žila se ublažavaju. Ovaj program inducira stanje duboke relaksacije koja djeluje na naše mišiće koji su pod našom voljnom upravom i onih na koje nemamo voljni utjecaj.

Managing Psoriasis – program za olakšavanje psorijaze

Osobe koje pate od psorijaze imaju poteškoća u izražavanju svojih emocija, strah da neće udovoljiti drugima i ispuniti tuđa očekivanja, ne usuđuju se drugima reći NE i često puta daju sebe preko svojih granica, jer ne znaju prosuditi što je zdrava granica u davanju sebe. To su glavni psiho-emocionalni okidači za psorijazu ili stvaranje njezinih kroničnih tegoba – psorijatičnih lezija. U tim situacijama podsvijest osobi šalje poruku da se malo povuče i zauzme za sebe. I tako osoba podsvjesno nauči da može imati odmor i vrijeme za sebe samo kad buknu reakcije na koži i zglobovima.

Ovaj program pomaže osobi da se opusti i uči ju kako postaviti zdrave granice u zauzimanju za sebe.

Prenatal Relaxation – program za opuštanje trudnica

Rizik od prijevremenog poroda, bol od poroda isprogramirana u podsvijesti još od ranog djetinjstva, strah od komplikacija u trudnoći i pri porodu stvara psihičko opterećenje koje može dovesti do zatvaranja sfinktera u zadnja 3 tjedna trudnoće što može produljiti trudnoću ili dovesti do poroda carskim rezom.

Ovaj program je dizajniran tako da u potpunosti opusti trudnicu na tjelesnom i psihičkom nivou uz sugestije i zvuk koji posebno pomažu opuštanju maternice i međice.

Koriste se nakon trećeg mjeseca trudnoće.

Meta Climax – program za postizanje užitka

Užitak je direktno povezan sa emocionalnih stanjem i sposobnosti zamišljanja. To se posebno odnosi na žene. Ovaj program je bogat izvor indirektnih erotskih senzacija i vizualnih slika koje suptilno djeluju na podsvijest. Povećavanje svojeg kapaciteta za erotsku fantaziju kroz ugodnu i pozitivnu vizualizaciju je pravi put za optimiziranje svojeg orgazmičkog potencijala.

Ovaj program je dizajniran za žene i muškarce koji imaju problema sa postizanjem orgazma.

Sensually Yours – program za postizanje ispravne slike o svojoj senzualnosti

Reklame, filmovi, televizija i časopisi daju nam sliku svijeta koji je tako senzualan i erotičan da sve više i više muškaraca i žena postaje frustrirano zbog toga jer ne doživljavaju isto iskustvo. Ta slika/doživljaj vodi do osjećaja da nešto s osobom nije uredu, kao da je s „greškom“ u svijetu senzualnosti i erotike.

Unatoč tome, postizanje senzualnog užitka može biti jednostavno i tjelesno i sentimentalno. Program je dizajniran tako da pomogne osobi odbaciti pogrešnu sliku o sebi i svojoj erotičnosti te da pronađe svoje istinske senzualne istinske u sebi tako da izgradi samopouzdanje i povjerenje u svoj emocionalni, podsvjesni um.

Pogledajte više na: www.psio.com

Za više informacija i besplatni tretman javite se PSIO ambasadorici na:

conny.peto.denes@gmail.com

Sva prava pridržana Conny Petö Đeneš 2006 - 2023